sunnuntai 31. tammikuuta 2010











Viikonloppu on pitänyt sisällään nautiskelua kokkailun merkeissä.
Limellä maustettua ahventa, raastepihvejä ja sunnuntain suloksi
porkkanakakkua. nam.
Tänään sain hyvän mielen puhelun kaukasemmalta isoveikalta,
luin isoja vihreitä opiskeluopuksia,
alotin korttien kokoamisen,
katsoin miehekkeen kanssa huonon animaatiolehvan,
pyöräytin pari koneellista pyykkiä,
otin varmuuskopiot parin vuoden kuvista,
odotin aamulla oven takana josko lehdenkantaja ehtisi
lumipyrystä meänki ovelle,
miettinyt mitä tyhjälle ikkunalaudelle laittaisi,
haaveillut tulppaaneista,
latautunut uuteen viikkoon ja helmikuuhun.



Porkkanakakku

150 g margariinia
2 dl Fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2tl kanelia

kuorrutus:
200 g appelsiini-tuorejuustoa
1 dl ruokotomusokeria
½ dl juoksevaa rasvaa
(vaniljasokeria)


Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita kuiva-aineet. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos ja raaste. Kaada seos vuokaan ja kypsennä.
Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.

Ei kommentteja: