sunnuntai 27. maaliskuuta 2011
.lemon curdy macarons.
***
o-ou.
uutta kokeillessa on aina riskinsä..
tänään riski sekä kannatti että vaati uhrin.
tehdessäni ensimmäistä kertaa ikuna macaronsseja,
simahti käsiini kotoa lähtemisen aikaan äidiltäni
saatu ainakin 2 euron arvoinen
tipunkeltainen sähkövatkain.
viittä eri nopeutta,
kaksia vaihtopäitä
kaipaamaan jäin.
muistoasi kunnioittain
ja viimeisten vispaustesi
aikaansaannoksista nauttien.
kiitos palazzo, että ehdit vatkata
macaronssien valkuaisvaahdon ennen
virtapiiriesi sammumista.
***
Macaronssit
100 g mantelijauhetta
3 kananmunan valkuaista
200 g tomusokeria
3 rkl sokeria
[väri/makuaineita]
reseptin macaronsseihin lainasin weekdaycarnivalilta,
aluksi kyllä jänskätti tuleekohan tuosta mitään,
varsinkin kohtalokkaan tapahtuman vuoksi.
mutta uunissa näin pienten kolikoiden ottavan muotonsa
ja kypsyvän somasti.
täytteeksi tein lemon curdya
2 dl tomusokeria
1 sitruunan kuori
½ dl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmunaa
25-50 g voita tai margariinia
raasta kuori,
lisää tomusokeri, kuori, mehu ja kananmuna kattilaan,
sekoita ja anna kiehahtaa,
anna seoksen sakeentua hieman,
nosta liedeltä, lisää ja sekoita voi,
pistä purkkiin ja jääkaappiin,
nauti macaronssien välissä tai muuten
2-3 viikon aikana
***
nams nams.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
Wau! Onpa hienot aikaansaannokset, jos ensimmäistä kertaa teit macaronseja.
Hiuh, kiitoksia! Kyllä ihan ekaa kertaa, mutta koska tuotos oli hyvin hyvin herkullista, eikä näkökään ollut ihan hirviä (tosin ehkä väriainetta ens kerralla..) niin näitähän pitää tehä uuestaankin! Jahka saan uuen vatkaimen.. :/
No johan pomppas!!
Tosi kauniita! Olen mutaman kerran tehnyt macaronseja ja vain kerran onnistunut kunnolla. Enää en edes omalla uunilla niitä tee, vaan menen kaverin "avaruusuunin" äärelle :)
oisko alottelijan tuuria..?! :)) Meinasin kyllä jossain vaiheessa vaipua epätoivoon, ko en vielä tienny, että kohoavat noin nätisti uunissa. Resepti oli helppo ja toimiva!
looks deliciuos. How do you make this lemon curad? do you have recipe in English? I would love to try it.
Coco, you need 2 decilitre icing sugar, peel of 1 lemon, ½ decilitre of fresh lemon juice and 1 egg. Put all to little pot and let it boil and thicken a little. Remove from the stove and add the 25-50 grams of margarine. Put it between macarons and to a jar, ENJOY!
Lähetä kommentti