sunnuntai 3. huhtikuuta 2011
.leipoen lempeämpi sunnuntai.
jos miehekkeen pitäs valita kaksi
"ruoka"-ainetta mukaan autiolle saarelle,
oisin meleko varma,
että mukana lähtis sipsejä ja vaaleaa leipää,
huh huh..
yritän ujuttaa terveellisempiä ruokia ruokaympyrään,
mutta tuo leipäjuttu on vaikia pala..
ruisleivistä uppoaa jälkiuunipalat ja satunnaisesti reali.
olen yrittäny ettiä hyvvää vaaliaa leipää kaupasta,
joka ei olis ihan huttua eikä
huiputtais ihmisiä niinkö pehmeät ruissämpylät yms.
hyvää tuotetta ei ole osunu silmiin,
joten kuituinen ja terveyssämpylä täyty leipasta ite..
porkkanaisiin kuitusämpyihin tarvitaan..
5 dl vettä[/maitoa]
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1-2 tl suolaa
sekoita ensin yllämainitut lisää sitten nämä..
3-4 dl porkkanaraastetta (luomu)
3 dl kaurahiutaleita ja -leseitä (luomu)
1 dl auringonkukan siemeniä
valinnan mukaan jauhoja noin 9 dl
[pistin ½ grahamjauhoja (luomu + ravintokuitua 13g/100g) ja
½ sunnuntain moniviljasämpyläjauhoja
(sis. auringonkukan, pellavan ja seesamin siemeniä)]
Veivaa veivaa,
mutta jätä taikina löysäksi
ja kohota kaksinkertaiseksi.
Pyörittele palloiksi.
Kohota pellillä 15-20 min.
Voitele vedellä,
pistä pinnalle vielä siemeniä.
Paista 225´ noin 12 min.
Viikonloppu oli synkeästä säästä huolimatta
hurmaavan harmaa,
leppoisa,
sunnuntaisin pitäs näemmä leipoa aina!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti